
- Herbata Owocowa Mango Tango
- Herbata Zielona Mango Tango
- Herbata Owocowa Wiśnie w Rumie
- Zielona Herbata Mogo Mogo
- Herbata Czarna Na Boże Narodzenie
- Herbata Czarna Earl Grey Deluxe
- Herbata Owocowa Mango i Przyjaciele
- Zestaw Prezentowy Herbaciana Bombonierka - Probówki 8 szt.
- Herbata Owocowa Grzane Wino
- Herbata Zielona Jaśminowa z Kwiatkami
- Herbata Owocowa Ogrody Miłości
- Herbata Zielona Bożonarodzeniowa

Kawa – napój bogów
Jest jednym z pierwszych napojów, po jakie wielu z nas sięga każdego dnia. Gdy zniewalający aromat pobudza łagodnie wszystkie zmysły po kolei, poranek staje się łatwiejszy i nieco bardziej przyjazny. Za co kochamy kawę?Kawa Black Strong 250g - Gdańska Palarnia Kawy

Skład: 70% Arabika, 30% Robusta
Opis: Black Strong to idealna kawa dla osób potrzebujących dużej dawki kofeiny. Niski poziom jej kwasowości sprawia, że wraz z dodatkiem mleka tworzą idealną harmonię smaków.
Polecane parzenie: ekspres ciśnieniowy, French Press, kawiarka
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Blend Milano

Skład: Arabica 60%, Robusta 40%.
Opis: Mocna mieszanka kaw Arabiki i Robusty
Czas parzenia: 5 minut, 95°C
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację w wiadomości.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Brazylia Cerrado 250g - Gdańska Palarnia Kawy

Skład: 100% Arabika
Opis: Brazil Cerrado to kawa, która wyróżnia się kremowym body, wyważeniem, niską kwasowością i wyeksponowanymi nutami orzecha oraz delikatnym posmakiem karmelu. Średnie palenie sprawia, że dominuje w niej czekolada, która zachwyca swoją głębią.
Polecane parzenie: ekspres ciśnieniowy, French Press, kawiarka
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Kawa Brazylia Santos

Skład: 100% Arabica, aromat.
Opis: Łagodna o pełnym smaku i aromacie z niewielką goryczką i dobrą kwasowością.
Polecane metody parzenia: Chemex, ekspres ciśnieniowy, dripper, French Press ( zaparzacz tłokowy)
Czas parzenia: 5 minut, 95°C
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację w wiadomości.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Ethiopia Sidamo Grade2 250g - Gdańska Palarnia Kawy

Skład: 100% Arabika
Opis: Ethiopia Sidamo Grade 2 to idealny kandydat dla wszystkich miłośników owocowo-kwiatowych kaw. Delikatna, kremowa konsystencja rozpływająca się w ustach i subtelna kwasowość. Herbaciany posmak połączony ze słodyczą brzoskwini.
Polecane parzenie: ekspres ciśnieniowy, French Press, Kawiarka
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Ethiopia Yirgacheffe Grade2 250g - Gdańska Palarnia Kawy

Skład: 100% Arabika
Opis:Ziarna tej kawy to przyjemny balans pomiędzy delikatnością a intensywnością i bogactwem smaku. Pokochają ją wielbiciele arabiki, którzy w kawie szukają harmonizujących ze sobą połączeń i wyróżniających się, zapadających w pamięć aromatów.
Polecane parzenie: polecana do parzenia przelewowego: Chemax, drip, aeropress
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Etiopia Djimmah

Skład: kawa Arabika 100%
Opis: kawa o wyjątkowo bogatym słodkawo- orzechowym aromacie i owocowo- winnym smaku. Krzewy tej kawy są dziko rosnące.
Czas parzenia: 5 minut, 95 C
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Etiopia Sidamo

Skład: Arabica 100%.
Opis: Kawa o umiarkowanej kwasowości, wyczuwalne smaki owoców banana, porzeczki i toffi. Smak specyficzny, bogaty z akcentami winnymi.
Polecana metoda parzenia: Chemex, French Press ( zaparzacz tłokowy).
Czas parzenia: 5 minut, 95°C
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację w wiadomości.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Etiopia Yirgacheffe

Skład: kawa Arabika 100%
Opis: kawa o aromacie egzotycznych owoców z nutą czekolady i bogatym, zrównoważonym smaku, o delikatnej kwasowości. Rośnie na wzgórzach południowo-zachodniej Etiopii w regionie Yergacheffe, ręcznie zbierana. Uznawana jest za najbardziej szlachetną z afrykańskich Arabik.
Polecane parzenie: Chemex, włoska Kawiarka, Espresso, driper, French Press (zaparzacz tłokowy), Aeropress
Jeśli Kawa ma być zmielona prosimy o informację w wiadomości przy składaniu zamówienia.
Czas parzenia: 5 minut, 95 C
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Gdańska 250g- Gdańska Palarnia Kawy

Skład: 100% Arabika, Brazylia Yellow Bourbon
Opis: Dzięki sprzyjającemu mikroklimatowi, kawa zbierana w Brazylii stanowi 1/3 wszystkich zbiorów kawy na świecie! Ziarna, które rosną w Cerrado, odznaczają się niezwykle wysoką jakością i występują w dużych ilościach. A to wszystko dzięki stosunkowo płaskiemu ukształtowaniu terenu, które sprawia, że owoce kawowców często można zbierać ręcznie, jednocześnie zapewniając stałą wysoką jakość zbiorów.
Polecane parzenie: ekspres ciśnieniowy, kawiarka, french press
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Gdyńska 250g- Gdańska Palarnia Kawy

Skład: 100% Arabika
Kraj pochodzenia: Brazylia
Region: Campo das Vertentes
Odmiana: Catuai Amarrelo IAC 62
Profil smakowy: Kakao, czekolada, karmel, orzechy, miód, owoce cytrusowe
Wysokość upraw: 1050 m n.p.m.
Polecane parzenie: ekspres ciśnieniowy, kawiarka, french press
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Good Morning 250g - Gdańska Palarnia Kawy

Skład: 100% Arabika Etiopia/Kolumbia/Gwatemala
Opis: Good Morning to mieszanka trzech unikalnych arabik. Pierwszą jest mocno kwiatowa, cytrusowa Ethiopia Sidamo z nutami grejpfruta i pomarańczy. Druga to kakaowa słodko-gorzka czekolada, wyczuwalna w gwatemalskiej kawie Huehuetenango. Natomiast trzecia arabika to bardzo mocna, dojrzała Columbia Supremo, z subtelnym orzechowym akcentem. Każda z nich cechuje się wyrazistością, dlatego ich połączenie jest najlepszym wyborem dla osób szukających w kawie głębi smaku i aromatu. Mieszankę tę szczególnie polubią entuzjaści czarnego naparu.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Gwatemala

Skład: 100% Arabica, aromat.
Opis: Delikatna, o dobrej kwasowości, pikantna z przyjemną nutą goryczki.
Polecany sposób zaparzania: Chemex, French Press, Aeropress
Czas parzenia: 5 minut, 95°C
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację w wiadomości.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Gwatemala SHB Maragogype

Skład: kawa Arabika 100%
Opis: aksamitna kawa o słodkim smaku dojrzałego agrestu i czarnych porzeczek z nutą czekolady. Delikatna kwasowość. Ziarna Maragogype zwane Elephant, są dużo większe od innych ziaren i mogą osiągać długość nawet 1,5 cm. Kawa uprawiana na wysokość 1500- 1600m n.p.m. na powulkanicznej glebie.
Polecana metoda zaparzania: Chemex, Fernch Press (zaparzacz tłokowy), Aeropress.
Czas parzenia: 5 minut, 95 C
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację w wiadomości.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kawa India Malabor 250g - Gdańska Palarnia Kawy

Skład: 100% Arabika
Opis: India Malabar swój niezwykły smak zawdzięcza opadom monsunowym co nadaje ziarnom charakterystyczny aromat i pozbawia kwasowości.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Kaszubska 250g- Gdańska Palarnia Kawy

Kraj pochodzenia: Brazylia
Region: Mogiana
Skład: Arabica 100%
Profil smakowy: czekolada, orzech
Wysokość upraw: 700- 1600 m n.p.m.
Obróbka: Naturalna
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Kenia AA Superstar

Skład: 100% Arabica, aromat.
Opis: kawa o mocnym smaku i aromacie, cierpkawa i aromatyczna. Oznaczenie AA jest określeniem grupy do której zaliczana jest plantacja, AA jest najlepszą z nich.
Czas parzenia: 5 minut, 95°C
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację w wiadomości.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Kolumbia Excelso

Skład: kawa Arabika 100%
Opis: ziarna kawy Excelso są mniejsze niż Supremo. plantacja położona jest na wzgórzystym regionie Antioquia, gdzie kawa uprawiana jest na wysokościach 1500 do 2000m n.p.m. Ta wysokogatunkowa kawa charakteryzuje się jedwabistym aromatem o wyczuwalnym smaku kakao i orzecha z owocową nutą.
Czas parzenia: 5 minut, 94 C
Polecane metody parzenia: Chemex, włoska kawiarka, ekspres ciśnieniowy, dripper, Aeropres.
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację przy składaniu zamówienia w wiadomości.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
