
- Herbata Owocowa Mango Tango
- Herbata Zielona Mango Tango
- Herbata Owocowa Wiśnie w Rumie
- Zielona Herbata Mogo Mogo
- Herbata Czarna Earl Grey Deluxe
- Herbata Owocowa Mango i Przyjaciele
- Zestaw Prezentowy Herbaciana Bombonierka - Probówki 8 szt.
- Herbata Czarna Na Boże Narodzenie
- Herbata Zielona Jaśminowa z Kwiatkami
- Herbata Owocowa Grzane Wino
- Herbata Owocowa Ogrody Miłości
- Kawa Smakowa Beza z Malinami

Kawa naturalna – filiżanka pokrzepienia w ciągu dnia
Nie trzeba być znawcą, by zauważyć, że ziarna poszczególnych gatunków kawowca różnią się od siebie pod względem wizualnym.
Cechują się też rozmaitymi właściwościami. Dzięki temu, każdy może wybrać swój ulubiony gatunek, który dostarczy mu dokładnie takich wrażeń zapachowych i smakowych, jakich poszukuje.
A Ty? Jaką kawę lubisz najbardziej?
Kawa Blend Milano

Skład: Arabica 60%, Robusta 40%.
Opis: Mocna mieszanka kaw Arabiki i Robusty
Czas parzenia: 5 minut, 95°C
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację w wiadomości.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Brazylia Santos

Skład: 100% Arabica, aromat.
Opis: Łagodna o pełnym smaku i aromacie z niewielką goryczką i dobrą kwasowością.
Polecane metody parzenia: Chemex, ekspres ciśnieniowy, dripper, French Press ( zaparzacz tłokowy)
Czas parzenia: 5 minut, 95°C
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację w wiadomości.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Etiopia Djimmah

Skład: kawa Arabika 100%
Opis: kawa o wyjątkowo bogatym słodkawo- orzechowym aromacie i owocowo- winnym smaku. Krzewy tej kawy są dziko rosnące.
Czas parzenia: 5 minut, 95 C
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Etiopia Sidamo

Skład: Arabica 100%.
Opis: Kawa o umiarkowanej kwasowości, wyczuwalne smaki owoców banana, porzeczki i toffi. Smak specyficzny, bogaty z akcentami winnymi.
Polecana metoda parzenia: Chemex, French Press ( zaparzacz tłokowy).
Czas parzenia: 5 minut, 95°C
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację w wiadomości.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Etiopia Yirgacheffe

Skład: kawa Arabika 100%
Opis: kawa o aromacie egzotycznych owoców z nutą czekolady i bogatym, zrównoważonym smaku, o delikatnej kwasowości. Rośnie na wzgórzach południowo-zachodniej Etiopii w regionie Yergacheffe, ręcznie zbierana. Uznawana jest za najbardziej szlachetną z afrykańskich Arabik.
Polecane parzenie: Chemex, włoska Kawiarka, Espresso, driper, French Press (zaparzacz tłokowy), Aeropress
Jeśli Kawa ma być zmielona prosimy o informację w wiadomości przy składaniu zamówienia.
Czas parzenia: 5 minut, 95 C
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Gwatemala

Skład: 100% Arabica, aromat.
Opis: Delikatna, o dobrej kwasowości, pikantna z przyjemną nutą goryczki.
Polecany sposób zaparzania: Chemex, French Press, Aeropress
Czas parzenia: 5 minut, 95°C
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację w wiadomości.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Gwatemala SHB Maragogype

Skład: kawa Arabika 100%
Opis: aksamitna kawa o słodkim smaku dojrzałego agrestu i czarnych porzeczek z nutą czekolady. Delikatna kwasowość. Ziarna Maragogype zwane Elephant, są dużo większe od innych ziaren i mogą osiągać długość nawet 1,5 cm. Kawa uprawiana na wysokość 1500- 1600m n.p.m. na powulkanicznej glebie.
Polecana metoda zaparzania: Chemex, Fernch Press (zaparzacz tłokowy), Aeropress.
Czas parzenia: 5 minut, 95 C
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację w wiadomości.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Kenia AA Superstar

Skład: 100% Arabica, aromat.
Opis: kawa o mocnym smaku i aromacie, cierpkawa i aromatyczna. Oznaczenie AA jest określeniem grupy do której zaliczana jest plantacja, AA jest najlepszą z nich.
Czas parzenia: 5 minut, 95°C
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację w wiadomości.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Kolumbia Excelso

Skład: kawa Arabika 100%
Opis: ziarna kawy Excelso są mniejsze niż Supremo. plantacja położona jest na wzgórzystym regionie Antioquia, gdzie kawa uprawiana jest na wysokościach 1500 do 2000m n.p.m. Ta wysokogatunkowa kawa charakteryzuje się jedwabistym aromatem o wyczuwalnym smaku kakao i orzecha z owocową nutą.
Czas parzenia: 5 minut, 94 C
Polecane metody parzenia: Chemex, włoska kawiarka, ekspres ciśnieniowy, dripper, Aeropres.
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację przy składaniu zamówienia w wiadomości.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Kolumbia Supremo

Skład: Kawa Arabika 100%
Opis: plantacja Kolumbia Supremo jest jedną z najbardziej cenionych Arabik świata. Dzięki przychylnemu klimatowi upraw na 1500 – 2000m n.p.m. oraz dobrej jakości gleby, ma ona wspaniały aromat i doskonały smak. Uprawiana przez drobnych plantatorów, którzy szczególną uwagę zwracają jakość zebranego ziarna. Ziarna piękne i równe, dużo większe niż ziarna odmiany Excelso. Kawa posiada spójny i delikatny aromat, jest on zrównoważony o delikatnej słodyczy czekolady z nutą czerwonych porzeczek. Dzięki niskiej kwasowości nadaje się do częstego spożywania.
Czas parzenia: 5 minut, 94 C
Polecane metody parzenia: Chemex, dripper, Aeropres
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację w trakcie zamówienia w wiadomości.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Kostaryka Tarrazu

Skład: 100% Arabica, aromat.
Opis: kawa o dobrym smaku i aromacie, łagodna o lekkim posmaku orzechowym.
Czas parzenia: 5 minut, 95°C
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację w wiadomości.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Meksyk Altura

Skład: kawa Arabika 100%
Opis: Łagodna z wyczuwalnymi nutami Banana i Orzecha.Smak:subtelny, apetyczny, dojrzały i głęboki.
Czas parzenia: 5 minut, 95 C
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Peru Andes

Skład: kawa Arabika 100%
Opis: kawa o równych ziarnach, głębokim wyczuwalnym smaku czekolady i orzechów. Smak zrównoważony z cenioną kwasowością.
Czas parzenia: 5 minut, 95 C
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Peru SHB Organic

Skład: Arabica 100%.
Opis: kawa o subtelnym, zrównoważonym, łagodnym smaku o umiarkowanej kwasowości i pełnym, słodkawym aromacie. Kawa ta rośnie na ocienionych stokach Andów, ręcznie zbierana, wybierane tylko dojrzałe ziarna. Uprawa organiczna. Skrut SHB oznacza najwyższej jakości ziarna, używa się także zamiennie skrótu SHG który oznacza kawę pochodzącą z plantacji położonych powyżej 1500 metrów n.p.m. Kawa z tego typu upraw uważana jest za najlepszą na świecie, gdyż jej smak i aromat jest czysty , pozbawiony zanieczyszczeń środowiska.
Polecana do zaparzania w: ekspresie ciśnieniowym, włoskiej kawiarce, driperze, french pressie oraz w aeropresie.
Czas parzenia: 5 minut, 95°C ,
Jeśli kawa ma być zmielona prosimy o informację w wiadomości.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kawa Tanzania AA

Skład: kawa Arabika 100%
Opis: dominują owocowe smaki przeplatane czekoladowymi doznaniami, słodkawy aromat również z nutami owocowymi. Idealna dla tych, którzy oczekują mocniejszej o zbilansowanej kwasowości kawy.
Czas parzenia: 5 minut, 95 C
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
