- Herbata Owocowa Mango Tango z dodatkiem ananasa kawałki pomarańczy truskawki nagietek szafran intensywny smak
- Zielona herbata Mango Tango z dodatkiem ananasa pomarańczy truskawek nagietka i szafranu
- Herbata Owocowa Grzane Wino mieszanka jabłka skórki pomarańczy cynamonowiec anyż gwiaździsty cząstki pomarańczy goździki
- Zielona Herbata Sencha Mogo Mogo z kawałkami banana mango melona i bławatka
- Niebieska herbata - Klitoria Ternateńska kwiat 25g
- Czarna herbata Waikiki z pomarańczą mango papają truskawkami malinami porzeczką
- Herbata Owocowa Mango i Przyjaciele papaja kwiatki ostu liofilizowany ananasa i marakui plasterki pomarańczy płatki nagietka kawałki truskawek
- Herbata Owocowa Wiśnie w Rumie mieszanka z dodatkiem hibiskusa rodzynek ananasa i wiśni pysznie rumowa
- Herbata czarna Earl Grey Imperial z dodatkiem płatków bławatka
- Czarna herbata Earl Grey Deluxe z pomarańczą limonką i płatkami bławatka
- Zielona herbata Jaśminowa z Kwiatkami zielona z dodatkiem kwiatów idealna do bubble tea
- Czarna herbata Na Boże Narodzenie ze skórką pomarańczy migdałów płatków róży wanilią kardamonem i goździkiem
Kawa Smakowa Marcepanowa
Opis
Kawa smakowa Marcepanowa
Kawa smakowa Marcepanowa to połączenie właściwości pobudzających i doskonałego aromatu kawy ze słodką nutą marcepanu. Doskonała propozycja na okres świąteczny.
Słodki smak marcepanu przygotowanego na bazie prażonych, zmielonych migdałów z dodatkiem cukru i olejku migdałowego, przywodzi na myśl najpiękniejsze wspomnienia z dzieciństwa, gdy z niecierpliwością oczekiwaliśmy już od początku jesieni na nadejście Bożego Narodzenia, a w samą Wigilię – na pojawienie się na niebie pierwszej gwiazdki.
Masa marcepanowa znana była już w średniowieczu i zdobiła stoły możnowładców, aż do czasu gdy została wyparta przez czekoladę. Do Europy przywędrowała prawdopodobnie za sprawą najazdów tureckich. Marcepan występował w różnych odmianach – był miękki, twardy, różnokolorowy, dodawano do niego bakalie i owoce. Z masy powstawały różne wyroby cukiernicze, popularne były na przykład marcepanowe szachy, w których zwycięzca zjadał pokonaną figurę.
Obecnie masa marcepanowa nadal jest wykorzystywana do tworzenia różnego rodzaju ozdobnych i smakowych wyrobów. Jednak aby zmniejszyć jej koszt, niekiedy do migdałów dodawane są inne dodatki, dlatego zawsze warto czytać skład wyrobów marcepanowych.
Skład kawy smakowej Marcepanowej to doskonałej jakości arabica o smaku marcepanu. To najpopularniejsza odmiana kawy wywodząca się z Etiopii, gdzie ziarna kawowca były zbierane już w I w. p.n.e. Do Polski napój ten trafił w XVIII wieku za sprawą panujących w Mołdawii Turków. Szczególnie cenione są właściwości pobudzające kawy, dzięki którym napój ten jest w stanie postawić nas na nogi nawet w chwili znacznego zmęczenia psychicznego i fizycznego. Ponadto wśród dobroczynnych właściwości kawy można wymienić:
- Zwiększenie produkcji endorfin, dzięki czemu podnosi nastrój i niweluje stres.
- Opóźnianie procesów starzenia się komórek i przeciwdziałanie nowotworom, zwłaszcza prostaty i wątroby.
- Wspomaganie krążenie krwi, dzięki czemu wzmaga potencję.
- Może powodować opóźnianie postępu choroby Parkinsona.
- Przyspieszanie spalania tkanki tłuszczowej.
- Regulowanie poziomu cukru i cholesterolu we krwi
- Poprawa wyglądu skóry.