- Herbata Owocowa Mango Tango z dodatkiem ananasa kawałki pomarańczy truskawki nagietek szafran intensywny smak
- Zielona herbata Mango Tango z dodatkiem ananasa pomarańczy truskawek nagietka i szafranu
- Herbata Owocowa Grzane Wino mieszanka jabłka skórki pomarańczy cynamonowiec anyż gwiaździsty cząstki pomarańczy goździki
- Zielona Herbata Sencha Mogo Mogo z kawałkami banana mango melona i bławatka
- Niebieska herbata - Klitoria Ternateńska kwiat 25g
- Czarna herbata Waikiki z pomarańczą mango papają truskawkami malinami porzeczką
- Herbata Owocowa Mango i Przyjaciele papaja kwiatki ostu liofilizowany ananasa i marakui plasterki pomarańczy płatki nagietka kawałki truskawek
- Herbata Owocowa Wiśnie w Rumie mieszanka z dodatkiem hibiskusa rodzynek ananasa i wiśni pysznie rumowa
- Herbata czarna Earl Grey Imperial z dodatkiem płatków bławatka
- Czarna herbata Earl Grey Deluxe z pomarańczą limonką i płatkami bławatka
- Zielona herbata Jaśminowa z Kwiatkami zielona z dodatkiem kwiatów idealna do bubble tea
- Czarna herbata Na Boże Narodzenie ze skórką pomarańczy migdałów płatków róży wanilią kardamonem i goździkiem
Zaparzacz do Herbaty
Każdy miłośnik herbaty dobrze wie o tym, że wiele czynników ma wpływ na jej ostateczny smak. Pierwszym i najważniejszym czynnikiem jest susz dobrej jakości, ale sama herbata nie obroni się smakiem jeśli proces samego parzenia będzie niewłaściwy. Właśnie po to używamy zaparzaczy, które są niezwykle praktycznym udogodnieniem. Stosując to wygodne akcesorium jakim jest zaparzacz pozbywasz się nie tylko pływających liści, ale troszczysz się także o pożądany smak.
Zaparzacze
Czy wiesz, jakie jest niezbędne akcesorium każdego miłośnika herbaty? Tak, to oczywiście zaparzacz! Koniecznie zapoznaj się z produktami w tej kategorii i przeczytaj informacje, które pomogą Ci dokonać wyboru.
W jakim celu stosujemy zaparzacze?
Każdy miłośnik herbaty dobrze wie o tym, że wiele czynników ma wpływ na jej ostateczny smak. Oczywiście bardzo istotny jest gatunek suszu, który powinien być starannie wyselekcjonowany i spełniać wymagane normy. To pierwszy krok do sukcesu. Możesz jednak kupić naprawdę wartościową herbatę, a nieświadomie pozbawić ją pożądanego smaku. Przebieg procesu parzenia jest niezwykle istotny! Właśnie po to używamy zaparzaczy, które są niezwykle praktycznym udogodnieniem.
Stosując to wygodne akcesorium nie tylko pozbywasz się pływających liści, ale i troszczysz się o pożądany smak. Pamiętaj, że istnieją takie odmiany, które wymagają naprawdę krótkiego parzenia – jak chociażby herbata zielona czy czarna. Jeżeli w porę nie wyciągniesz suszu, napar nabierze goryczki lub straci swoje właściwości.
Jakie są rodzaje zaparzaczy?
W naszym sklepie znajdziesz różne rodzaje akcesoriów, które pomogą Ci w odpowiednim parzeniu herbaty. Są to m.in.:
• Zaparzacze na metalowym łańcuszku
• Zaparzacze w formie szczypiec
• Zaparzacze typu koszyczek/stożek
• Filtry papierowe jako alternatywa dla zaparzaczy
Zaparzacze na metalowym łańcuszku
To bardzo popularny rodzaj zaparzacza wśród konsumentów. Ma formę otwieranej kuli, do której przytwierdzony jest łańcuszek, pomocny w późniejszym wyciągnięciu akcesorium z wnętrza naczynia. W sprzedaży są dostępne różne wielkości.
Zaparzacze w formie szczypiec
Ten rodzaj zaparzacza składa się z dwóch podstawowych elementów: sitka w formie otwieranej kuli oraz uchwytu działającego niczym szczypce. Jak go stosować? Do kuli wsypujemy susz i zamykamy ją. Zaparzacz wkładamy do naczynia i zalewamy gorącą wodą. Czekamy aż herbata się zaparzy i wyciągamy szczypce. Dzięki mechanizmowi pozbycie się suszu nie jest kłopotliwe. Wystarczy nacisnąć na uchwyt, kula otworzy się i możemy wysypać jej zawartość do śmietnika. Zaparzacze naszym sklepie są dostępne w różnych wielkościach.
Zaparzacze typu koszyczek/stożek
To bardzo wygodne w użyciu zaparzacze, których wygląd przypomina mały koszyczek. Jak ich używamy?
Akcesorium wkładamy do naczynia i do jego wnętrza wsypujemy odpowiednią ilość herbacianego suszu. Po odpowiednim czasie parzenia koszyczek wyjmujemy i możemy go odłożyć na spodek.
Ten rodzaj zaparzacza jest poręczny w myciu, ponieważ jego prosta forma sprawia, że nie musimy dotrzeć do małych elementów i zakamarków podczas czyszczenia.
Możesz też dobrać odpowiedni, preferowany przez Ciebie rozmiar, ponieważ zaparzacze są dostępne w różnych wielkościach – pod mniejszą filiżankę czy też większy kubek.
Filtry papierowe
To filtry jednorazowego użytku, wykonane ze specjalnego papieru, który nie wpływa na smak parzonej herbaty. Są dostępne w różnych rozmiarach (XS, S, M), aby można je było dostosować do wielkości kubka czy filiżanki.
Filtr wkładamy do naczynia, wsypujemy susz i zalewamy gorącą wodą. Po zaparzeniu wyrzucamy go wraz z zawartością do śmieci.
Jest to rozwiązanie, które często stosujemy w takich okolicznościach, gdy nie możemy zatroszczyć się o właściwe użytkowanie i czyszczenie standardowych zaparzaczy – np. podczas wyjazdu.
Dlaczego rekomendujemy stosowanie zaparzaczy?
Być może zastanawiasz się, dlaczego zachęcamy do zakupu i używania zaparzaczy. Jest to oczywiście kwestia ekologii, o którą troszczy się wielu naszych Klientów.
Jednorazowe filtry papierowe są wygodne w stosowaniu, ponieważ nie musimy ich czyścić. Pozbycie się listków herbaty z zaparzacza, a następnie jego dokładne umycie wymaga większego wysiłku.
Niemniej jednak uważamy, że warto się trochę wysilić w trosce o naszą planetę!
Na co zwracamy uwagę przy wyborze zaparzacza?
Kluczowa informacja dotyczy rodzaju materiału, z którego wykonano zaparzacz. Nie chcemy przecież, aby zastosowane tworzywo wydzielało szkodliwe związki pod wpływem wysokiej temperatury wody. Najlepiej, żeby była to np. stal nierdzewna.
W naszym sklepie dbamy o to, aby produkty spełniały wszelkie wymagane normy. Pamiętajmy o tym, że każde akcesorium stosowane w kuchni powinno gwarantować bezpieczny kontakt z żywnością! Warto sprawdzać takie informacje w trosce o własne zdrowie.