- Herbata Owocowa Mango Tango z dodatkiem ananasa kawałki pomarańczy truskawki nagietek szafran intensywny smak
- Zielona herbata Mango Tango z dodatkiem ananasa pomarańczy truskawek nagietka i szafranu
- Herbata Owocowa Grzane Wino mieszanka jabłka skórki pomarańczy cynamonowiec anyż gwiaździsty cząstki pomarańczy goździki
- Zielona Herbata Sencha Mogo Mogo z kawałkami banana mango melona i bławatka
- Czarna herbata Waikiki z pomarańczą mango papają truskawkami malinami porzeczką
- Niebieska herbata - Klitoria Ternateńska kwiat 25g
- Herbata Owocowa Mango i Przyjaciele papaja kwiatki ostu liofilizowany ananasa i marakui plasterki pomarańczy płatki nagietka kawałki truskawek
- Herbata Owocowa Wiśnie w Rumie mieszanka z dodatkiem hibiskusa rodzynek ananasa i wiśni pysznie rumowa
- Czarna herbata Earl Grey Deluxe z pomarańczą limonką i płatkami bławatka
- Zielona herbata Jaśminowa z Kwiatkami zielona z dodatkiem kwiatów idealna do bubble tea
- Herbata czarna Earl Grey Imperial z dodatkiem płatków bławatka
- Kawa Smakowa Karmel Macchiato
Japońska Organiczna Moya Matcha Tradycyjna 30g
Opis
skład: japońska herbata Matcha tradycyjna
Opis: Organiczna matcha z liści pierwszego i drugiego zbioru. Ma intensywnie zieloną barwę, dobrze zbalansowany gorzko- -słodki smak i delikatny herbaciany posmak. Polecana do picia w tradycyjnej formie, jak również do przyrządzania matcha latte, smoothie czy koktajli.
Japońska Organiczna Moya Matcha Tradycyjna to jedna z najzdrowszych odmian zielonej herbaty, która dostępna jest w wersji sproszkowanej. To dobry sposób na codzienne dbanie o zdrowie. Matcha wspiera zdrowie i odporność organizmu, jest głównym punktem japońskiej filozofii życia Chado, co oznacza Drogę Herbaty.
Choć matcha przywędrowała do nas z Japonii, jej ojczyzną są Chiny, skąd w XII wieku trafiła do Japonii za sprawą buddyjskich mnichów i stała się podstawą rytuału parzenia herbaty. Według filozofii zen parzenie i spożywanie matchy wspiera medytację, dzięki czemu prowadzi do osiągnięcia oświecenia. Przypisuje się jej także liczne właściwości zdrowotne:
- Przy dłuższym parzeniu ma działanie kojące i odprężające, dzięki czemu niweluje stres i wprowadza organizm w stan relaksu.
- Krótsze parzenie z kolei ma właściwości pobudzające, dostarcza organizmowi porównywalną ilość kofeiny co kawa.
- Pomaga w zachowaniu szczupłej sylwetki, ponieważ przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej.
- Jako źródło antyoksydantów przeciwdziała rozwojowi nowotworów, a także opóźnia procesy starzenia się organizmu.
- Podnosi odporność oraz nastrój, ponieważ reguluje poziom serotoniny i dopaminy.
- Zawarte w niej polifenole zapobiegają rozwojowi miażdżycy oraz występowaniu zakrzepów i zawałów.
- Wykazuje działanie oczyszczające organizm z toksyn.
- Reguluje poziom cukru i cholesterolu we krwi.
- Wspomaga kreatywne myślenie.
Smak matchy przypomina smak zielonej herbaty, choć sposób jej wytwarzania jest nieco odmienny. Jej liście są zasłaniane przed słońcem, aby zmniejszyć produkcję chlorofilu. Matcha dobrze się komponuje zarówno ze smakami słonymi, jak i słodkimi. Warto podawać ją po obfitym posiłku, ponieważ przyspiesza trawienie. W Japonii tradycyjnie jest napojem spożywanym przez elity. To główny napój na spotkaniach tak zwanych wyższych sfer. Ponieważ jest to herbata organiczna, pochodząca z naturalnych plantacji, można ją pić każdego dnia bez ograniczeń, regulując jej właściwości pobudzające lub wyciszające poprzez długość parzenia.