
- Herbata Owocowa Mango Tango z dodatkiem ananasa kawałki pomarańczy truskawki nagietek szafran intensywny smak
- Zielona herbata Mango Tango z dodatkiem ananasa pomarańczy truskawek nagietka i szafranu
- Herbata Owocowa Grzane Wino mieszanka jabłka skórki pomarańczy cynamonowiec anyż gwiaździsty cząstki pomarańczy goździki
- Zielona Herbata Sencha Mogo Mogo z kawałkami banana mango melona i bławatka
- Niebieska herbata - Klitoria Ternateńska kwiat 25g
- Herbata Owocowa Mango i Przyjaciele papaja kwiatki ostu liofilizowany ananasa i marakui plasterki pomarańczy płatki nagietka kawałki truskawek
- Czarna herbata Waikiki z pomarańczą mango papają truskawkami malinami porzeczką
- Herbata Owocowa Wiśnie w Rumie mieszanka z dodatkiem hibiskusa rodzynek ananasa i wiśni pysznie rumowa
- Herbata czarna Earl Grey Imperial z dodatkiem płatków bławatka
- Czarna herbata Earl Grey Deluxe z pomarańczą limonką i płatkami bławatka
- Czarna herbata Na Boże Narodzenie ze skórką pomarańczy migdałów płatków róży wanilią kardamonem i goździkiem
- Zielona herbata Jaśminowa z Kwiatkami zielona z dodatkiem kwiatów idealna do bubble tea

Herbata Zielona Japońska Genmaicha Fudjijama
Opis
Herbata Zielona Japońska Genmaicha Fudjijama
Wyborna japońska herbata zielona rosnąca u stóp góry Fujiyama w prefekturze Shizouka, mieszana z łuskanym prażonym brązowym ryżem -Genmai oraz odrobiną kukurydzy, dzięki czemu posiada niepowtarzalną kompozycję smakowo - aromatyczną. Napar jest określany jako wyjątkowo świeży i aromatyczny.
Czas parzenia: 2-3 minuty, 70-80°C
Herbata Zielona
Herbata Zielona jest gatunkiem, który ze wszystkich herbat jest najbardziej zróżnicowana pod kątem koloru, kształtu, aromatu czy liścia, jak również jakości.
W Chinach herbata zielona jest najbardziej znaną z herbat i najpopularniejszą, to właśnie z Chin pochodzi najwięcej zielonej herbaty o najwyższej jakości.
Podczas produkcji zielonej herbaty, świeżo zerwane liście są ogrzewane na swego rodzaju dużej patelni w temperaturze ok. 80 C bezpośrednio po zbiorze, ma to na celu powstrzymanie procesu fermentacji, dzięki czemu herbata zachowuje swój przepiękny zielony kolor. Zielona herbata jest herbatą niefermentowaną, która nie jest poddawana procesowi utleniania. Po podgrzaniu, herbata zostaje zwinięta luźno, a następnie natychmiast suszona i pakowana.
Zielona herbata posiada dużo dobroczynnych właściwości:
- zawarte w zielonej herbacie polifenole zmniejszają odkładanie się cholesterolu, a co za tym idzie zmniejsza się ryzyko zakrzepów, miażdżycy, jak również obniża ryzyko zawału serca
- dzięki teinie zielona herbata posiada właściwości pobudzające, poprawia koncentrację
- dzięki swojemu antyseptycznemu działaniu wspomaga w leczeniu różnego rodzaju infekcji, zawarte w niej garbniki mają właściwości zwalczające wirusy i bakterie
- ponadto zielona herbata posiada właściwości antyoksydacyjne opóźniające efekty starzenia, a to dzięki obecności antyutleniaczy
Parzenie:
Teina w zielonej herbacie jest uwalniana szybciej niż w czarnej. W celu uniknięcia gorzkiego smaku należy zagotować wodę, a następnie schłodzić do 60- 70 C przed parzeniem. Parzymy 2-3 minuty. Zielona herbata może być parzona kilka razy z tych samych liści, z czego pierwsze jest pobudzające, a kolejne wyciszające.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (1)

Anna Navrotska
Ciekawy smak, bardzo przyjemny