- Herbata Owocowa Mango Tango z dodatkiem ananasa kawałki pomarańczy truskawki nagietek szafran intensywny smak
- Zielona herbata Mango Tango z dodatkiem ananasa pomarańczy truskawek nagietka i szafranu
- Herbata Owocowa Grzane Wino mieszanka jabłka skórki pomarańczy cynamonowiec anyż gwiaździsty cząstki pomarańczy goździki
- Zielona Herbata Sencha Mogo Mogo z kawałkami banana mango melona i bławatka
- Niebieska herbata - Klitoria Ternateńska kwiat 25g
- Czarna herbata Waikiki z pomarańczą mango papają truskawkami malinami porzeczką
- Herbata Owocowa Mango i Przyjaciele papaja kwiatki ostu liofilizowany ananasa i marakui plasterki pomarańczy płatki nagietka kawałki truskawek
- Herbata Owocowa Wiśnie w Rumie mieszanka z dodatkiem hibiskusa rodzynek ananasa i wiśni pysznie rumowa
- Herbata czarna Earl Grey Imperial z dodatkiem płatków bławatka
- Czarna herbata Earl Grey Deluxe z pomarańczą limonką i płatkami bławatka
- Zielona herbata Jaśminowa z Kwiatkami zielona z dodatkiem kwiatów idealna do bubble tea
- Czarna herbata Na Boże Narodzenie ze skórką pomarańczy migdałów płatków róży wanilią kardamonem i goździkiem
Hebata Czerwona Pu Erh Porzeczkowy pomaga w procesie odchudzania
Opis
Skład: herbata czerwona, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, aromat.
Opis: czerwona herbata Pu Erh z dodatkiem czerwonej i czarnej porzeczki. Dzięki temu połączeniu otrzymujemy lekko kwaskowy, ale zrównoważony i rześki smak.
Czas parzenia: 2-4 minuty, 80-90°C
Herbaty Pu-Erh (czerwone)
zasłużyły na miano "zabójcy tłuszczu". Herbata ta wspomaga odchudzanie, dzięki pobudzaniu przemiany materii i procesów trawiennych (pobudza wydzielanie soków trawiennych i poprawia perystaltykę jelit) a co za tym idzie, zwiększa spalanie tłuszczów, obniża również cholesterol i chroni przed próchnicą.W Chinach Pu Erh traktowany jest jako herbata czarna, a na Zachodzie określany jest często jako czerwona.
Jest to herbata późno fermentowana, dojrzewająca (fermentację enzymatyczną wywołują drobnoustroje).
Dojrzewanie polega na fermentacji nieenzymatycznej, w odpowiednich warunkach (różne mikroorganizmy uwielbiają podwyższoną temperaturę i wilgoć), enzymy natomiast zabija się wcześniej, podobnie jak w przypadku chińskich herbat zielonych, poprzez precyzyjne ugniatanie i podgrzewanie liści w woku. Jako, że naturalne dojrzewanie czy leżakowanie jest procesem powolnym i trwa latami, w latach 70 opracowano metodę zwaną wo--dui, która go imituje i jednocześnie znacznie przyśpiesza. Ojczyzną Pu Erh jest południowa prowincja Chin, Yunnan. Herbata ta pochodzi z tej samej rośliny co herbata czarna, ale różni się od niej tym, że zostaje poddana dodatkowemu procesowi fermentacji. Ma ona smak bardziej gorzki niż czarna, przez co w krajach europejskich często dodaje się do niej aromaty, aby go złagodzić - najczęściej cytrynowy.