Blog

Herbata Zielona Madam Butterfly z kwiatem słonecznika i brzoskwinią

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 16,90 zł 16.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Pin It

Opis

Skład: herbata zielona, kwiat słonecznika, brzoskwinia, aromat

Opis: Zielona herbata w połączeniu z brzoskwinią daje wykwintny i słodki napar, który pozwoli cieszyć się wszystkimi zaletami zielonej herbaty.

Czas parzenia: 1-3 minuty, 70-80°C

Herbata Zielona Madam Buttrfly

Jak  na prawdziwą Madam przystało, jest  delikatna w smaku, lekko słodka z nutą brzoskwini.

Herbata Zielona  

 

Herbata Zielona jest gatunkiem, który ze wszystkich herbat jest najbardziej zróżnicowana pod kątem koloru, kształtu, aromatu czy liścia, jak również jakości.

 

W Chinach herbata zielona jest najbardziej znaną z herbat i najpopularniejszą, to właśnie z Chin pochodzi najwięcej zielonej herbaty o najwyższej jakości.

 

Podczas produkcji zielonej herbaty, świeżo zerwane liście są ogrzewane na swego rodzaju dużej patelni w temperaturze ok. 80 C bezpośrednio po zbiorze, ma to na celu powstrzymanie procesu fermentacji, dzięki czemu herbata zachowuje swój przepiękny zielony kolor. Zielona herbata jest herbatą niefermentowaną, która nie jest poddawana procesowi utleniania. Po podgrzaniu, herbata zostaje zwinięta luźno, a następnie natychmiast suszona i pakowana.

 

 

Zielona herbata posiada dużo dobroczynnych właściwości:

 

  • zawarte w zielonej herbacie polifenole zmniejszają odkładanie się cholesterolu, a co za tym idzie zmniejsza się ryzyko zakrzepów, miażdżycy, jak również obniża ryzyko zawału serca
  • dzięki teinie zielona herbata posiada właściwości pobudzające, poprawia koncentrację
  •  dzięki swojemu antyseptycznemu działaniu wspomaga w leczeniu różnego rodzaju infekcji, zawarte w niej garbniki mają właściwości zwalczające wirusy i bakterie
  • ponadto zielona herbata posiada właściwości antyoksydacyjne opóźniające efekty starzenia, a to dzięki obecności antyutleniaczy

 

Parzenie:

 

Teina w zielonej herbacie jest uwalniana szybciej niż w czarnej. W celu uniknięcia gorzkiego smaku należy zagotować wodę, a następnie schłodzić do 60- 70 C przed parzeniem. Parzymy 2-3 minuty. Zielona herbata może być parzona kilka razy z tych samych liści, z czego pierwsze jest pobudzające, a kolejne wyciszające.

 

Herbata zielona aromatyzowana

 

Aromatyzowane herbaty mogą pochwalić się długą tradycją. od 18-tego wieku herbaty były aromatyzowane jaśminem, płatkami róży, czy brzoskwiniami. Herbata Earl Grey, która została nazwana na cześć brytyjskiego premiera Edwarda Grey, jest prawdopodobnie najbardziej znaną aromatyzowaną herbatą, dodaje się do niej olej bergamotki.

 

Entuzjazm dla smakowych herbat wzrastał od lat 70-tych. Harmonijne połączenie herbaty, różnego rodzaju składników i smaków sprawia, że herbaty aromatyzowane stały się bardzo popularne i mają swoich zwolenników. Połączenie owoców, kwiatów i ziół zroszonych niewielką ilością aromatu sprawia, że możemy cieszyć się niepowtarzalnymi smakami wysokiej jakości herbaty wraz z jej wyselekcjonowanymi dodatkami. Mówiąc o aromatach myślimy o naturalnych i identycznych z naturalnymi. Naturalny aromat jest skoncentrowanym ekstraktem ze skórki lub miąższu poszczególnych owoców. Identyczne z naturalnymi są identyczne w smaku do rzeczywistego smaku owoców w ich chemicznej lub molekularnej strukturze. Są one wykorzystywane, gdy natężenie aromatu danego owocu jest zbyt słabe. Z reguły te aromaty są czystsze i bardziej stabilne niż naturalne, ponieważ nie są narażone na zanieczyszczenia rolnicze.  Sztuczne aromaty nie są wykorzystywane do naszych mieszanek.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, a otrzymasz 10% rabatu na zakupy.
Twoje dane będą przetwarzane zgodnie z naszą polityką prywatności
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium