- Herbata Owocowa Mango Tango z dodatkiem ananasa kawałki pomarańczy truskawki nagietek szafran intensywny smak
- Zielona herbata Mango Tango z dodatkiem ananasa pomarańczy truskawek nagietka i szafranu
- Herbata Owocowa Grzane Wino mieszanka jabłka skórki pomarańczy cynamonowiec anyż gwiaździsty cząstki pomarańczy goździki
- Zielona Herbata Sencha Mogo Mogo z kawałkami banana mango melona i bławatka
- Czarna herbata Waikiki z pomarańczą mango papają truskawkami malinami porzeczką
- Niebieska herbata - Klitoria Ternateńska kwiat 25g
- Herbata Owocowa Mango i Przyjaciele papaja kwiatki ostu liofilizowany ananasa i marakui plasterki pomarańczy płatki nagietka kawałki truskawek
- Herbata Owocowa Wiśnie w Rumie mieszanka z dodatkiem hibiskusa rodzynek ananasa i wiśni pysznie rumowa
- Zielona herbata Jaśminowa z Kwiatkami zielona z dodatkiem kwiatów idealna do bubble tea
- Herbata czarna Earl Grey Imperial z dodatkiem płatków bławatka
- Czarna herbata Earl Grey Deluxe z pomarańczą limonką i płatkami bławatka
- Herbata Owocowa Mango Mint jabłka ananas papaja trawa cytrynowa jagody goji mięta pączki róży
Kawa Smakowa Beza z Malinami
Opis
Kawa smakowa Beza z Malinami
Kawa smakowa Beza z Malinami to propozycja idealna dla osób, które cenią naturalne właściwości kawy, jednak lubią również eksperymentować, łącząc jej naturalny smak ze słodkimi nutami.
Słodka beza z malinami niczym tort urozmaica naturalny smak kawy. To propozycja idealna na zimowe popołudnie, gdy szczególnie potrzebujemy pobudzenia i dodatkowych endorfin. Kawa wywiera pozytywny wpływ na organizm, poprawia samopoczucie i podnosi nastrój, podobnie jak słodycze. Połączenie naturalnych właściwości i walorów smakowych wysokiej jakości arabiki z nutą słodkich dodatków urozmaica naszą codzienną aromatyczną mokkę i sprawia, że jest jeszcze smaczniejsza. To kawa idealna zarówno na samotne popołudnie z dobrą literaturą lub ulubionym serialem, jak i na spotkania ze znajomymi, nadaje się również jako prezent lub dodatek do prezentu zamiast kwiatów.
Arabika to odmiana rośliny kawowca znana od samego początku, czyli od czasów, gdy Etiopczycy zaczęli zbierać jej nasiona w I wieku p.n.e. z naturalnych stanowisk. Polskie stoły kawa zaczęła zdobić dopiero w XVII wieku i dotarła do nas za pośrednictwem Turków panujących w Mołdawii. Szybko zdobyła uznanie wśród polskich elit, uwielbiał ją król Jan III Sobieski, a także Ignacy Krasicki i Adam Czartoryski.
Początkowo traktowana była jak używka, która ma negatywny wpływ na organizm. Pogląd ten szybko jednak zweryfikowano pod wpływem artykułów ukazujących się w czołowych czasopismach polskiego oświecenia „Monitora” i „Patrioty Polskiego”. W okresie tym powstała nawet pierwsza polska monografia kawy, stworzona przez jezuickiego misjonarza i orientalistę Tadeusza Krusińskiego. Dziś dzięki licznym badaniom naukowym wiemy, że kawa pita w rozsądnych ilościach (do 5–6 filiżanek dziennie) wspiera nasz organizm i wykazuje właściwości zdrowotne, między innymi:
- Reguluje procesy trawienne, co sprawia, że jest to idealny napój po obfitym posiłku.
- Przeciwdziała powstawaniu nowotworów, dzięki zawartości antyoksydantów, zwłaszcza prostaty i wątroby.
- Opóźnia procesy starzenia, może przeciwdziałać chorobie Parkinsona.
- Reguluje poziomu cukru we krwi, dzięki czemu przeciwdziała rozwojowi cukrzycy.
- Poprawia krążenie krwi, dzięki czemu wspomaga potencję.
- Wspiera młody wygląd skóry, dzięki zawartości polifenoli.